Mnie dolega to samo choć od czasu jak stosuję artrocol jest znacznie lepiej. Glukozamina to za mało, a niestety prawie wszystkie suplementy bazują tylko na niej. Od razu nigdy nie ma poprawy trzeba łykać systematycznie, a napewno się poprawi.
Preparat ten jest wzbogacony o osteol jedyny w Polsce mi pomógł więc może i WAM pomoże.
Mój fizjoterapeuta powiedział mi, że strzykanie w stawach oznacza w moim przypadku brak ruchu, ciało, które jest niewygimnastykowane, nie jest wzmocnione. Robię codziennie ćwiczenia, które mi zalecił i widzę powoli efekty. Trzeba dopasować zestaw ćwiczeń do swojej anatomii, wtedy w prawidłowy sposób można wypracować mięśnie etc. Polecam więcej przemyslanego ruchu, zdrowo się odzywiać i powinno się poprawić!
Mi mój rehabilitant powiedział, jak go zapytałem o strzykanie, że to nic groźnego. Ot zupełnie normalna rzecz dla każdego człowieka. Wszystko jest okej dopóki nie towarzyszy temu ból.
Od pewnego czasu strasznie "strzykało mi w stawach", okazało się, że spowodowane jest to suchością stawów, przez co dochodziło do ścierania powierzchni chrzęstnych. Polecono mi Flexagen, stosowanie regularnie po jednej saszetce dziennie przez 2 miesiące zmniejszyło dolegliwości i zwiększyło elastyczność. Terapia droższa od standardowych suplementów dostępnych w aptece, ale w przypadku tego preparatu wiadomo, że działa.
oznacza zbieranie sie zanieczyszczen poszukajcie prof tombak oczyszczanie stawow za pomoca lisci laurowych i ogolnie ksiazke jak zyc dlugo i zdrowo.nie dajcie sie nabrac w aptece
Słyszałam że rehabilitacja pomaga w tym strzykaniu. Są jakieś specjalne ćwiczenia na wspomaganie odbudowy chrząstki i wzmocnienie układu chrzętno-kostnego. Ja zupełnie z innymi sachorzeniami byłam w klinice rehabilitacji Nowy dwór. Warto może się dopytać co to za ćwiczenia. Nie pamiętam czytałam to na jakimś forum specjalistycznym dla sportowców, oni często mają z tym problem. Klinika jest dobrze wyposażona i ma świetnych specjalistów, leczą również sportowców po silnych uraz więc przypuszczam, że będą wiedzieć o jakie ćwiczenia chodzi. Trzymam kciuki żeby było lepiej
Pewnie już ktoś to zaproponował a może suplementy z kolagenem?Odbudowują chrząstkę, wzmacniają kościec i uelastyczniają ścięgna. Takie z "flex" w nazwie przykładem jest Flexagen-wzbogacony kolagen.Może warto spróbować