+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Rak żywi się cukrem

  1. #1
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Rak żywi się cukrem

    Pytanie do piszących ten artykuł: Czym się różni dla organizmu cukier zawarty w ciasteczkach i cukierkach od fruktozy czy innych cukrów z owoców i warzyw?Proszę tylko o mądre i sprawdzone naukowo odpowiedzi.Czy znajdzie się choć jeden mądry. - lesniczy115@wp.pl

  2. #2
    Nie zarejestrowany
    Guest

    cukier rafinowany- biały a cukier w owocach

    Biały cukier jest pozyskiwany w procesie rafinacji, w wyniku tego procesu staje sie produktem przetworzonym. Organizm człowieka zle reaguje na przetworzone produkty. Wymagają one dłuzszego trawienia- wiecej minerałów (np wapń ) zostaje zużytych aby rozłozyc cząsteczkę sacharozy(białego cukru). Cukry zawarte w owocach są łątwe do strawienia- są naturalne-organizm jest przystosowany do tgeo rodzaju pożywinia.

  3. Dieta orkiszowa (wg św. Hildegardy) - zasady i efekty diety orkiszowej NIEDOBÓR WITAMIN czyli witareksja. Jak zapobiec witareksji? Dieta przy skazie białkowej - zasady. Co jeść przy alergii na białko? Dieta uzupełniająca niedobory jodu w organizmie
  4. #3
    Nie zarejestrowany
    Guest

    ADam

    HEH Adam optymalny to bylo pytanie retoryczne z Twej strony

  5. #4
    Nie zarejestrowany
    Guest

    owoce vs cukier

    adam optymalny
    cukier kupowany powszechnie w sklepach to rzecz wyizolowana, oddzielona

    w owocach oprócz cukrów prostych jest szereg innych składników dzięki czemu nie ma efektu pustej energii

    ciastka - nie dość że te sklepowe są wytworzone z bezwartościowych produktów to jeszcze dosypuje sie pełno cukru do tego, nie ma co takich produktów porównywać do owoców bo owoce jakąś wartość mają a takie ciastka są zapychaczami/śmiećmi - czyli podobnie jak podczas jedzenia samego cukru - brak wartości

    A gdyby samemu robić ciastka i sypać cukier - zboża mają już swoje cukry złożone w odpowiednich proporcjach. dosypywanie cukru do tego - trzeba by wtedy dołożyć do tego składników odżywczych, z których podobną ilość cukru musiałaby być odjęta by wyrównać ten brak równowagi. po co kombinowac wiec z cukrem. cchemy slodko - dodajemy produktu naturalnie slodkiego - np banany

  6. #5
    Nie zarejestrowany
    Guest

    owoce vs cukier

    adam optymalny
    _Dodaje ponownie tekst, bo sie zlewa.
    Cukier kupowany powszechnie w sklepach to rzecz wyizolowana, oddzielona.

    _W owocach oprócz cukrów prostych jest szereg innych składników dzięki czemu nie ma efektu pustej energii.

    _Ciastka - nie dość że te sklepowe są wytworzone z bezwartościowych produktów to jeszcze dosypuje sie pełno cukru do tego. Nie ma co takich produktów porównywać do owoców bo owoce jakąś wartość mają a takie ciastka są zapychaczami/śmiećmi - czyli podobnie jak podczas jedzenia samego cukru - brak wartości.

    _A gdyby samemu robić ciastka i sypać cukier - zboża mają już swoje cukry złożone w odpowiednich proporcjach. Dosypywanie cukru do tego - trzeba by wtedy dołożyć do tego składników odżywczych, z których podobną ilość cukru musiałaby być odjęta by wyrównać ten brak równowagi. Po co kombinowac wiec z cukrem. Chcemy slodko - dodajemy produktu naturalnie slodkiego - np banany.

  7. #6
    Nie zarejestrowany
    Guest

    owoce a cukier

    dodaje ponownie komentarz bo tamten jest malo czytelny

    _adam optymalny
    _Dodaje ponownie tekst, bo sie zlewa.
    Cukier kupowany powszechnie w sklepach to rzecz wyizolowana, oddzielona.

    _W owocach oprócz cukrów prostych jest szereg innych składników dzięki czemu nie ma efektu pustej energii.

    _Ciastka - nie dość że te sklepowe są wytworzone z bezwartościowych produktów to jeszcze dosypuje sie pełno cukru do tego. Nie ma co takich produktów porównywać do owoców bo owoce jakąś wartość mają a takie ciastka są zapychaczami/śmiećmi - czyli podobnie jak podczas jedzenia samego cukru - brak wartości.

    _A gdyby samemu robić ciastka i sypać cukier - zboża mają już swoje cukry złożone w odpowiednich proporcjach. Dosypywanie cukru do tego - trzeba by wtedy dołożyć do tego składników odżywczych (jakis produkt), z którego podobną ilość cukru musiałaby być odjęta by wyrównać ten brak równowagi. Po co kombinowac wiec z cukrem. Chcemy slodko - dodajemy produktu naturalnie slodkiego - np banany.

+ Odpowiedz na ten temat

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Możesz zakładać nowe tematy
  • Możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
  • BB Code jest aktywny(e)
  • Emotikonyaktywny(e)
  • [IMG] kod jest aktywny(e)
  • [VIDEO] code is aktywny(e)
  • HTML kod jest wyłączony