+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Rak żywi się cukrem

  1. #1
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Rak żywi się cukrem

    Pytanie do piszących ten artykuł: Czym się różni dla organizmu cukier zawarty w ciasteczkach i cukierkach od fruktozy czy innych cukrów z owoców i warzyw?Proszę tylko o mądre i sprawdzone naukowo odpowiedzi.Czy znajdzie się choć jeden mądry. - lesniczy115@wp.pl

  2. #2
    Nie zarejestrowany
    Guest

    cukier rafinowany- biały a cukier w owocach

    Biały cukier jest pozyskiwany w procesie rafinacji, w wyniku tego procesu staje sie produktem przetworzonym. Organizm człowieka zle reaguje na przetworzone produkty. Wymagają one dłuzszego trawienia- wiecej minerałów (np wapń ) zostaje zużytych aby rozłozyc cząsteczkę sacharozy(białego cukru). Cukry zawarte w owocach są łątwe do strawienia- są naturalne-organizm jest przystosowany do tgeo rodzaju pożywinia.

  3. Dieta dla maturzystów. Co jeść przed maturą? Dieta wzmacniająca układ nerwowy Dieta cukrzyka. Proste zasady odżywiania przy cukrzycy KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA jedzenie NAJLEPSZE dla SERCA
  4. #3
    Nie zarejestrowany
    Guest

    ADam

    HEH Adam optymalny to bylo pytanie retoryczne z Twej strony

  5. #4
    Nie zarejestrowany
    Guest

    owoce vs cukier

    adam optymalny
    cukier kupowany powszechnie w sklepach to rzecz wyizolowana, oddzielona

    w owocach oprócz cukrów prostych jest szereg innych składników dzięki czemu nie ma efektu pustej energii

    ciastka - nie dość że te sklepowe są wytworzone z bezwartościowych produktów to jeszcze dosypuje sie pełno cukru do tego, nie ma co takich produktów porównywać do owoców bo owoce jakąś wartość mają a takie ciastka są zapychaczami/śmiećmi - czyli podobnie jak podczas jedzenia samego cukru - brak wartości

    A gdyby samemu robić ciastka i sypać cukier - zboża mają już swoje cukry złożone w odpowiednich proporcjach. dosypywanie cukru do tego - trzeba by wtedy dołożyć do tego składników odżywczych, z których podobną ilość cukru musiałaby być odjęta by wyrównać ten brak równowagi. po co kombinowac wiec z cukrem. cchemy slodko - dodajemy produktu naturalnie slodkiego - np banany

  6. #5
    Nie zarejestrowany
    Guest

    owoce vs cukier

    adam optymalny
    _Dodaje ponownie tekst, bo sie zlewa.
    Cukier kupowany powszechnie w sklepach to rzecz wyizolowana, oddzielona.

    _W owocach oprócz cukrów prostych jest szereg innych składników dzięki czemu nie ma efektu pustej energii.

    _Ciastka - nie dość że te sklepowe są wytworzone z bezwartościowych produktów to jeszcze dosypuje sie pełno cukru do tego. Nie ma co takich produktów porównywać do owoców bo owoce jakąś wartość mają a takie ciastka są zapychaczami/śmiećmi - czyli podobnie jak podczas jedzenia samego cukru - brak wartości.

    _A gdyby samemu robić ciastka i sypać cukier - zboża mają już swoje cukry złożone w odpowiednich proporcjach. Dosypywanie cukru do tego - trzeba by wtedy dołożyć do tego składników odżywczych, z których podobną ilość cukru musiałaby być odjęta by wyrównać ten brak równowagi. Po co kombinowac wiec z cukrem. Chcemy slodko - dodajemy produktu naturalnie slodkiego - np banany.

  7. #6
    Nie zarejestrowany
    Guest

    owoce a cukier

    dodaje ponownie komentarz bo tamten jest malo czytelny

    _adam optymalny
    _Dodaje ponownie tekst, bo sie zlewa.
    Cukier kupowany powszechnie w sklepach to rzecz wyizolowana, oddzielona.

    _W owocach oprócz cukrów prostych jest szereg innych składników dzięki czemu nie ma efektu pustej energii.

    _Ciastka - nie dość że te sklepowe są wytworzone z bezwartościowych produktów to jeszcze dosypuje sie pełno cukru do tego. Nie ma co takich produktów porównywać do owoców bo owoce jakąś wartość mają a takie ciastka są zapychaczami/śmiećmi - czyli podobnie jak podczas jedzenia samego cukru - brak wartości.

    _A gdyby samemu robić ciastka i sypać cukier - zboża mają już swoje cukry złożone w odpowiednich proporcjach. Dosypywanie cukru do tego - trzeba by wtedy dołożyć do tego składników odżywczych (jakis produkt), z którego podobną ilość cukru musiałaby być odjęta by wyrównać ten brak równowagi. Po co kombinowac wiec z cukrem. Chcemy slodko - dodajemy produktu naturalnie slodkiego - np banany.

+ Odpowiedz na ten temat

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Możesz zakładać nowe tematy
  • Możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
  • BB Code jest aktywny(e)
  • Emotikonyaktywny(e)
  • [IMG] kod jest aktywny(e)
  • [VIDEO] code is aktywny(e)
  • HTML kod jest wyłączony