WTAJEMNICZONY FORUMOWICZ - MOŻE POMÓC
poza tym spożywanie produktów będących źródłem kwasu foliowego nie zapewni nam jego odpowiedniej ilości, ponieważ organizm człowieka przyswaja tylko około połowy folianów pochodzących z żywności. Natomiast syntetyczny kwas foliowy jest przyswajany niemal w 100 procentach, co spowodowane jest mniej skomplikowaną budową chemiczną.
Większość folianów ginie też podczas gotowania, dlatego tak ważne jest przyjmowanie leku w postaci folika.
no masz rację, podczas obróbki termicznej większość witamin "ucieka" z warzyw, więc trzeba pomyśleć o ich uzupełnianiu.
LUBIĘ FORUM
No to kobitki, do apteki
no tak jeśli chcecie należycie uzupełnić kwas foliowy to tylko ten w tabletkach jest w całości przyswajany przez nasz organizm.
LUBIĘ FORUM
Fakt. Ja odpowiedziałam na swój apel i zaopatrzyłam się w folik, na razie tylko 30 tabletek bo nie było większego w aptece
a to co za kwas foliowy kupiłaś, ja zawsze kupowałam folik, który jest dostępny w opakowaniach 60 albo 90 tabletek.
LUBIĘ FORUM
No Folik jako żywo, 30 tabletek, żadna podróba
ok czyli w 30 tabletkach też jest, a ile płacisz za jedno opakowanie?
LUBIĘ FORUM
Ja zapłaciłam 9 zł, ale wydaje mi się ze moja apteka jest bardzo droga i gdzie indziej zapłaciłabym mniej
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia
Możesz zakładać nowe tematy
Możesz pisać wiadomości