+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Temat: Kłopotliwa dwunastnica

Nie zarejestrowany
    Guest

Kłopotliwa dwunastnica

Cztery lata temu miałam operację laparoskopową przepukliny rozworu przełykowego i refluksu żołądkowo-przełykowego . Czułam się trochę lepiej. Teraz moje dolegliwości się wzmogły, nie pomagają mi żadne leki nawet w uderzeniowych dawkach controloc 160 mg lub nexium 80 mg Mam refluks żółciowy jak mam sobie pomóc,

Nie zarejestrowany
    Guest

refluks żółcowy

Magda, ja przyjmuję Helicid, Duspatalin Retard i Gasprid. Jeśli chcesz więcej szczegółów - zapytaj.

Nie zarejestrowany
    Guest

Mam Zapalenie dwunastnicy

Witam
    Mam 31 lat 4 lata temu trafiłem do szpitala z bardzo ostrym bólem brzucha. Po serii badań stwierdzono ostre zapalenie dwunastnicy i nadżerkę.Wyleczono mnie i miałem spokój 1,5 roku.Następnie co 3-4 m-ce lądowałem na pogotowiu dawano mi antybiotyk i powiedziano że mam takie skłonności do tej choroby.2 miesiące temu złapał mnie tak mocny ból całego brzucha, że nie byłem w stanie sie ruszyć.Poszedłem prywatnie do lekarza seria badań i tak dalej, antybiotyki i przeszło,ale ale tylko na tyle że mogę jako tako funkcjonować. Może to wina papierosów i rzadko bo rzadko alkocholu( choć lekarz powiedział że to nie wina tych używek). Mam nadzieję że ktoś się wypowie w tym temacie.
    Życzę wszystkim zdrowia i pozdrawiam.

Nie zarejestrowany
    Guest

nadżerki i przepuklina rozworu przełykowego

gastroskopia wykazała u mnie nadżerki na żołądku i dwunastnicy oraz krwawienia, lekarz przepisał mi amotaks, fromilid i controloc. mam nadzieję, że choróbsko ustąpi i wytępię Helicobacter pylori, która prawdopodobnie buszuje w mym organizmie, choć o tym już lekarz nie wspominał.

Nie zarejestrowany
    Guest

zaburzenia trawienne

Mam zaburzenia trawienne, nekajace mnie od okolo 6 miesiecy. Zburzenia moje opieraja sie na dziwnym uczuciu zalegania pokarmu w zaladku, uczuciu wzdecia i czestym odbijaniu bez wczesniej spozytego posilku (nawet bezposrednio po przebudzeniu). Towarzysza im spadek na wadze (okolo 5-6 kg) oraz pojawiajace sie od okolo miesiaca uczucie zawrotow glowy, spadku koncentracji i ogolnego oslabienia. Lecze sie u wielu lekarzy, ktorzy nie potrafia jednolicie stwierdzic, co mi dolega. Czy ktos cierpi na podobne objawy i moze mi w jakims stopniu pomoc?

Nie zarejestrowany
    Guest

Dieta eliminujaca klopoty dwunastnicy, refluks i wrzod zoladka

Studiuje i stosuje diete optymalna Dr. Jana Kwasniewskiego, ktora jesta panaceja na te klopoty: im dluzej stosowana tym lepiej zalecza te wszystkie klopoty. Rowniez 'likwiduje' cukrzyce przez nie spozywanie weglowodanow (do 60-100 gr.dziennie) powoduje chudniecie i jeszcze wiecej profitow! Szukajcie na stronie i kupcie ksiazki (tez po angielsku i kucharska!) wyjasniajace mechanizm dzialania.

Nie zarejestrowany
    Guest

nawrot?

ja mialem takie objawy jakby wrzodu dwunastnicy jako nastolatek. Potem samo mi się cofnelo. Czy to jest możliwe? Czy czeka mnie jeszcze nawrót?

Nie zarejestrowany
    Guest

wrzody w ciąży

A u mnie wrzody się zaczęły dopiero w ciąży. Bolało okropnie, bałam się, że to malutkiej coś się dzieje. A już po porodzie myślałam, że wybuchnę. Jednym okiem płakałam z radości, że mam śliczną córeczkę, a drugim z bólu. Teraz jestem na lekach (ulfamid) i diecie, jest lepiej, ale ciągle wracają bóle .

Nie zarejestrowany
    Guest

wrzody i leki

ja dostalem wrzodow tez przez ciaze, ale to byla ciaza mojej zony... ze stresu, denerwowalem sie mozliwymi komplikacjami i choroba odezwala mi sie po pieciu latach. dziecko mamy zdrowe, ale ja niestety zostalem z wrzodami... przestalem palic, musze tez ciagle pilnowac diety, lekarz zapisal mi polprazol. ale musze powiedziec, ze leki sa chyba lepsze niz pamietam sprzed pieciu lat, bo dosc szybko zrobilo mi sie lepiej.

Nie zarejestrowany
    Guest

dluga choroba

Teraz leki są dużo lepsze, to jest prawda. Choruję na wrzody dwunastnicy od 25 lat i właściwie nie można mówić o cierpieniu, w porównaniu z tym co działo się kiedyś.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Możesz zakładać nowe tematy
  • Możesz pisać wiadomości