+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Temat: Choroby krwi

  1. #1
    Nie zarejestrowany
    Guest

    Choroby krwi

    dlatego w dzisiejszych ,,chemicznych" czasach konieczna jest suplementacja dobrymi preparatami. Sama dieta i jedzenie warzyw i owoców niewiele załatwi. wszystkim wiadomo, że jest w nich mnóstwo chemii i brak odpowiedniej ilości składników witaminowo-mineralnych. Poza tym trzeba unikać tego, czego się da uniknąć np. kosmetyków, chemii gospodarczej , puszkowego i torebkowego jedzenia etc.

  2. #2
    Nie zarejestrowany
    Guest

    krew

    dziekuje temu co to napisal przydalo mi sie b ardzo dzieki wielkie buzka:P

  3. ANEMIA U NIEMOWLĄT - skutki i objawy niedokrwistości u noworodków Metody na CIĘŻKIE NOGI Alfabet SERCA - jak dbać o serce Zapalenie wsierdzia - przyczyny, objawy i leczenie
  4. #3
    Nie zarejestrowany
    Guest

    krew

    Mam na imię Ewelina 2 lata temu wykryto u mnie nowotwór gruczołu tarczowego.Jestem, po 2 operacjach wiec mam całkowicie usuniętą tarczyce.Zostałam poddana terapii jodem promieniotwórczym J131.Jestem pod stała kontrola Kliniki Onkologicznej w Gliwicach.W rozpoznaniu napisano "Nowotwór gruczołu tarczowego.Stan po całkowitej tyreoidektomii i leczeniu radiojodem.Niedoczynność iatrogenna tarczycy,w trakcie hormonoterapii supresyjnej".Ostatnio wykonane badania morfologii i hormonu TSH bardzo mnie zaniepokoiły.Wyglądają następująco:


    Morfologia krwi:

    HGB 11,7 g/dL
    HCT 35,5%
    RBC 4,16 10*6/uL
    WBC 2,7 10*3/uL
    MCV 85,3 fL
    MCH 28,1 pg
    MCHC 33,0g/dL
    PLT 223 10*3/uL


    Norma

    HGB 12,0-16,0
    HCT 37,0-47,0
    RBC 4,0-5,0
    WBC 4,0-10,0
    MCV 80,0-94,0
    MCH 27,0-34,0
    MCHC 31,0-37,0
    PLT 140-350

    Hormon tyreotropowy 0,14 uIU/mL Norma 0,34-4,82 Przy czym zaznaczam,że w moim przypadku poziom hormonu TSH powinien być utrzymany w granicy (mniejszej lub równej 0,1mIU/ml)...Proszę o szybką odpowiedż.Z góry dziękuję za pomoc (mail: dziewczyna84@wp.pl)

  5. #4
    WTAJEMNICZONY FORUMOWICZ - MOŻE POMÓC
    Dołączył
    Jan 2009
    Postów
    414

    Do Eweliny

    Najlepiej jeśli to pytanie skierujesz bezpośrednio do lekarza. Lista specjalistów znajduje się u góry strony głównej poradnika. Pozdrawiamy.

  6. #5
    Nie zarejestrowany
    Guest

    za mało płytek czerownych krwi

    mam pytanie co to oznacza jak mam za mało płytecz czerwonych krwi

  7. #6
    Nie zarejestrowany
    Guest

    co oznacza ze w organiżmie dziecka jest za duzo plytek krwi??

    mam 4 miesieczna córeczke ktora ma za duzo płytek krwi i skierowali mnie z nia do szpitala na badanie we wroclawiu...bardzo sie martwie i chciala bym sie dowiedziec czego moge sie spodziewac jezeli jest za duzo tych plytek...czy moze miec bialaczke....bardzo prosze o odpowiedz...jestem zrospaczona....

  8. #7
    Nie zarejestrowany
    Guest

    krew

    moja corka ma wysoki poziom WBC 54.4 CRP 242 za tydzień mam wizytę w poradni hematologicznej martwię się

  9. #8
    Nie zarejestrowany
    Guest

    leukocyty

    czy jeśli poziom leukocytów u mnie wynosi 5 tysięcy/mm a jestem dziewczyną i mam 20 lat, to jest to jakikolwiek powód do obaw?

  10. #9
    Nie zarejestrowany
    Guest

    tylko 17 tyś. płytek krwi!

    moja mama szybko traci płytki krwi i lekarze nie wiedzą dlaczego?

  11. #10
    Nie zarejestrowany
    Guest
    mam pytanie,moze ktos z was bedzie znał na nie odpowiedźmam dośc znacznie obnizone leukocyty 2,6 norma od 4,czy powinnam udac sie z tym do lekarza????

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Możesz zakładać nowe tematy
  • Możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
  • BB Code jest aktywny(e)
  • Emotikonyaktywny(e)
  • [IMG] kod jest aktywny(e)
  • [VIDEO] code is aktywny(e)
  • HTML kod jest wyłączony