Przy problemach z zebami niewykluczone ze wezly chlonne sie powieksza,to bardzo czesty objaw. Aczkolwieknie wyklucza to anginy badz innego schorzenia bakteryjnego, zapalenia ucha, czy nawet przeziebienia.
od 2 lat mam powiekszone wezly chlonne pachwinowe mialam robione badanie krwi i wynik wysazedl dobry lekarz powiedzial ze to z wysilku po urodzeniu dziecka
Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 05-06-13 o 12:46
Witam.
Ja miałam też takie objawy czyli powiększone węzły i do tego temperatura około 37 do 37,5 stopnia.Robiono mi badania na wykluczenie nowotworu.Na pewno morfologia, ja miałam jeszcze coś takiego ja: Dehydrogenaza mleczanowa i CRP.Teraz jestem w ciąży i wyszło dopiero teraz że te objawy to jest toxoplazmoza.Więc radzę napawdę iść koniecznie do lekarza i na badania. Pozdrawiam serdecznie
Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 05-06-13 o 12:47
ja mam powiekszone wezły chłonne z jednej i drugiej strony żuchwy..... zaczeło sie to jakies 2i poł roku temu tez miałam zepsute zeby z dnia na dzien urosły mi guzki na szyi nie jeden nie dwa około 6 poszłam do oólnego kazał wyrwac zepsute zeby (były tylko2) wiec wyrwałam wezły jak były tak sa byłam rok temu na usg powiedzieli ze odczynowe teraz mnie bola od jakiegos tygodnia w srode spadam znow na usg bo mam "czarne filmy" w głowie....
Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 05-06-13 o 12:48
dzień dobry.odebrałam wynik tomografii komputerowej, w którym napisane jest: węzły chłonne zaotrzewnowe nieznacznie powiększone, pojedyncze po str. lewej na poziomie naczyń nerkowych śr. do 10 mm. Granicznej wielkości dość liczne węzły chłonne korzenia krezki. Proszę o rozjaśnienie
Ja też mam węzły chłonne powiększone ale usłyszałem kiedyś od lekarza, że taka moja uroda... teraz zastanawiam się czy jakoś dokładniej tego nie zbadać!
Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 15-09-15 o 15:44