Mi pomogły zabiegi Alidya. Miałam je w Centrum Medycznym Damiana wykonywane. Nie wiem gdzie jeszcze je wykonują, bo nawet się tym nie interesowałam. Świetne rezultaty więc naprawdę polecam. A robiła mi je Pani Wiśniewska Goryń, świetna babka.
Ćwiczenia i dietę można wspomagać masażami. Masaż tajski dla kobiet po okresie ciąży jest idealny dla kobiet pragnących powrócić do sylwetki sprzed ciąży. To masaż przy użyciu olejków aromatycznych. Masowane są między innymi uda, okolice brzucha i biodra ale również stopy, mięśnie pleców i szyi oraz podbródek.
Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 03-07-19 o 21:05
Po ciąży trzeba poczekac by hormony się ustabilizowały, a później można działać. Ja robiłam to ćwiczeniami i dietą, oprócz tego nie wróciłam do hormonalnej antykoncepcji i to spowodowało ujędrnienie mojej skóry. Bałam się innej anty, ale teraz juz nie zmienię jej, zabezpieczam sie diafragma caya i wiem że przynajmniej nie będę miała cellulitu a i libido też jest całkiem całkiem ;p
Wiem, że to będzie wyzwanie, ale aby pozbyć się cellulitu ważna jest odpowiednia dieta. Taka która jest dostosowana do stylu życia, oprócz tego warto zdecydować sie na regularną aktywność fizyczną. Jednak jeżeli zależy Ci na czasie to warto rozważyć zabieg redukujący cellulit, jak na przykład ONDA. Sama przeszłam przez serię zabiegów, które przeprowadziłam w krakowskiej klinice vesuna. Efekty przeszły moje oczekiwania, udało mi się zredukować cellulit jednak przeszłam na dietę i dwa razy w tygodniu chodzę na zumbę.
Peelingi i regularne masarze plus ćwiczenia Ja dodatkowo przez cała ciążę oraz rok po używałam balsamu Ujędrniającego do Ciała Sexi Mama Antycellulitowego. Miałam po nim bardzo sprężystą skórę i myślę, że zdał swoją rolę w 100 %.