ja też uważam, że badanie usg to prawdziwy cudtylko też trzeba trafić na dobrego lekarza. W pierwszej ciąży trafiłam do bardzo niemiłego, który tylko wszystko przyspieszał i przebierał nóżkami.. A w drugiej ciąży trafiłam do dr Totko w Ultragenie i u niej usg to prawdziwe przezycie dla rodziców
pierwsze bliskie spotkanie z dzieciątkiem
![]()
ja swoje badanie usg robiłam w krakowie w ultragenie i byłam zachwyconamają dobry sprzęt i wszystko było pięknie widać. I robiłam i 3d i 4d
cudo, wspaniała pamiątka
ale jak mówię, trzeba dobry sprzęt i dobrego lekarza, żeby wszystko wyjaśnił
![]()
Ja bardzo przeżywałam usg i denerwowałam się, że coś mogło się stać itdgeneralnie bardzo emocjonalna ze mnie kobieta. Martwiłam się czy lekarze będą dla mnie nie delikatni i poszłam tam gdzie chodzi moja siostra na wszystkie usg ginekologiczne do Ultragenu w Krakowie. Cieszę się, że trafiłam na uprzejmych i rozumiejących ludzi bo cała ciąże chodziłabym podwójnie zestresowana.
witam,zrobilam dzis test
wyszedl dziwny...
rozmazane czerwone cos pod niby jedna kreska,moze ktoras tez tak miala??
Ja wykonywałam w tym roku to badanie w Provivo w Lublinie i wyszło bardzo ładnie, otrzymałam płytę z filmem z badania i kolorowe zdjęcia , ja jestem zadowolona, a lekarz wykonujący bardzo delikatny i sympatyczny, wszystko tłumaczył. Mąż również zadowolony ponieważ uczestniczył w badaniu i wszytko widział na oddzielnym ekranie. Osobiście polecam każdej ciężarnej, fantastyczna pamiątka. Ja na aparatach usg się nie znam, ale w internecie są filmy wykonane w PROVIVO https://www.youtube.com/watch?v=7mHRA8W2A80
Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 16-05-17 o 10:12
Wykonywałyście badanie USG 4d ciąży? jak ono wygląda w porównaniu do 3d?
Ja wykonywałam badanie USG 4d mojej ciąży u doktora Kubiaka w Koninie. Badanie to wygląda tak jak nagranie z brzucha. Widać każdy szczegół dziecka oraz jego twarz. Jeżeli mieszkacie w Koninie to polecam wam udać się do tego ginekologa. Można u niego wykonać USG 3d i 4d.
Zgadzam się z tym, że USG to jedno z najważniejszych a przy tym najprzyjemniejszych badań w ciąży. Pod warunkiem, że trafi się na dobrego, kompetentnego lekarza, który wszystko nam wyjaśni, odpowie na pytania, pokaże dziecko. Ja miałam to szczęście, że trafiłam na panią doktor Rozmus-Warcholińską. Dzięki temu na każde badanie USG chodziłam z prawdziwą przyjemnością. Niestety, nie zawsze wygląda to tak różowo... Warto wybierać sprawdzonych specjalistów. Jeśli ktoś jest z okolic Częstochowy - polecam właśnie panią Wiolettę.