to jest dobry sposób,ale nie ma moje włosy
to jest dobry sposób,ale nie ma moje włosy
"vitapil
sprobuj tych tabletek, mi bardzo pomogly na wypadajace, slabe wlosy. 60tabletek kosztuje okolo 30zl, a wiec kuracja nie jest droga"
podpisuję się pod tym.
Co jest w składzie tego preparatu? Ja bym została przy starej i sprawdzonej już skrzypovicie, chociaż i tu efekty widać po co najmniej półtoramiesięcznej kuracji. U mnie tak jest. :/ Do tego dobry szampon regeneracyjny ale nie te typowe półkowe tylko wybrać się do apteki i podpytać. Kiedyś seboradin mi ładnie wzmocnił włosy, teraz widziałam coś nowego jak Elestabion R czy coś podobne. A jeśli nie chcesz wydawać więcej niż 10zł to podstawowy szampon z czarną rzepą.
Dwuwinian choliny 125 mg - pobudza krążenie i ukrwienie skóry głowy
Kwas pantotenowy (D-pantoteinian wapnia) 100 mg 1666,7 %* - pobudza krążenie i ukrwienie skóry głowy
Proteiny sojowe 100 mg - odżywiają cebulki włosowe, nadają włosom połysk
Inozytol 50 mg - pobudza wzrost włosa
Niacyna (amid kwasu nikotynowego) 35 mg 218,8%*
PABA (kwas paraaminobenzoesowy) 30 mg - spowalnia proces siwienia
Żelazo (fumaran żelaza(II)) 15 mg 107,1%* - pobudza syntezę keratyny – niezbędnego białka budulcowego
Cynk (glukonian cynku) 15 mg 150%* - pobudza syntezę keratyny – niezbędnego białka budulcowego
Mangan (glukonian manganu) 5 mg 250%*
Drożdże 5 mg - Odżywiają cebulki włosowe, nadają włosom połysk
Miedź (glukonian miedzi (II)) 2 mg 200* - spowalnia proces siwienia
Kwas foliowy 400 μg 200%* - spowalnia proces siwienia
Biotyna (D-biotyna) 300 μg 600%* - pobudza wzrost włosa, Ograniczają nadmierną aktywność gruczołów łojowych
Jod (jodek potasu) 150 μg 100%* - pobudza wzrost włosa
Witamina B12 (cyjanokobalamina) 6 μg 240%* - wspomaga odbudowę struktury włosa, nawilża łodygę włosa
*% zalecanego dziennego spożycia
Tylko, słyszałam, że na włosy jak się już coś bierze to przynajmniej 1-2 miesiące systematycznie i cierpliwie.
O włosy trzeba dbać cały rok :P Dobre są oleje naturalne jak np. rycynowy.
olejowanie włosów robi się bardzo modne i ponoć jest super skuteczne, ale do każdych włosów pasuje inny olej (lub mieszanka). Dla niektórych nawet zwykły kuchenny olej rzepakowy jest super, bo ma dużo witaminy E. Ale trzeba próbować i znaleźć odpowiedni dla siebie.
ja brałam go już dwa razy i po 3 4 miesiącach włosy przestawały mi wypadać,dużo szybciej rosły,ale poza tym to stan włosów się nie poprawił,jak przestałam brać tabletki to włosy szybciej rosły mi jeszcze przez dwa do trzech miesięcy
belissa jako suplement diety poprawia wygląd włosów
Ja mam farbowane włosy, więc używam szamponu do farbowanych z henną timotei. Mam też maski mocno nawilżające i nakładam raz w tygodniu, bo farbowanie bardzo wysusza włosy.
ja ratuje sie raz po raz olejem kokosowym!
Życie trzeba brać garściami...
<a href="http://ekohacks.wordpress.com/?ref=spelling">blog o dobrym życiu</a>