To prawda że fobia jest dziedzjczna,moja znajoma boi się kamer, zdjęcia nie zrobi i jej ojciec ma to samo tylko że on w dorosłym życiu potrafi się przełamac gdy jest potrzeba.
Niestety tego chyba wyleczyć się nie da. Ja cierpię na ten lęk odkąd pamiętam Jeśli dowiesz się, ze jest jakaś terapia, która to leczy do daj znać. Moje życie stałoby się prostsze bez tej fobii
Ja mam z kolei leki zostania samej w domu strach przed lekarzem boję się już chyba wszystkiego .Mam brak tchu serce mi skacze rano jak się przebudzę mam takie odczucia już 8 lat .a zaczeło sie od mojego zabiegu przejełam sie tym tak bardzo nie umiałam o niczym innym myśleć a po zabiegu już nie umniałam normalnie oddychać czułam że mnie coś dusi i tak jest do dzis bynajmiej jak pomyślę jak nie myślę o tym jest ok boże kto nam pomoże
zZABIEG NA KOBIECE CHOROBY .CHODZILam do psychiatry ale leczył mnie prochami które nic nie działały zwiększał dawki i nic jakiś czas dawałam sobie radę sama ale od jakiegoś miesiąca trzyma mnie ten brak powietrza i strach
A może zamiast prochów powinnaś iść na psychoterapię. Zmień lekarza albo znajdź ludzi podobnych do ciebie. Może jakąś grupę wsparcia. Pogrzeb w necie, popytaj ludzi. Jeśli jakiś czas dawałaś sobie radę sama to może i tym razem przezwyciężysz strach. Trzymaj się!!!