mnie lekarz zalecił probiotyk doustny- lactoral i zmiane diety na bogata w kwasy omega 3- olej lniany , albo z lnianki siewnej- poprawa nastąpiła po 3 miesiacach
mnie lekarz zalecił probiotyk doustny- lactoral i zmiane diety na bogata w kwasy omega 3- olej lniany , albo z lnianki siewnej- poprawa nastąpiła po 3 miesiacach
olej lniany jak najbardziej , ale tylko ten tłoczony na zimno i przechowywany od razu w chlodzie , natomiast z lnianki czyli rydzowy jest bardziej stabilny - oba są bardzo dobre , a probiotyk jest oczywiście konieczny( lactoral) ponieważ atopowcy mają prolrem z przewodem pokarmowym głównie jelitami
spróbuj zadziałać od środka- kwasy omega 3 , olej lniany( do dzień około3-4 łyżek np do zupy jarzynowej) , kasze , ziemniaki , a do higieny intymnej provag w emulsji- nie wysusz , nawilża i chroni przed zakażeniami , a na skórę olej z owoców dzikiej róży- mnie to postępowanie pomogło- już po miesiącu był widoczny efekt
u mnie sprawdził się olej lniany , kuracja lactoralem i natłuszczanie skóry olejem makadamia
ja też u mojej 6 letniej córki stosuję provag w emulsji-poleciła mi go pediatra , a ten olej do natłuszczania to wypróbuję- myslę że nie zaszkodzi , a zawsze może pomóc
dużo o pielęgnacji skóryz azs poczytasz na pielegnacja.expert. sama korzystałam z ich porad, a z atopią walczę od lat, więc znam Twój bólw każdym razie ich porady zdecydowanie pomogły mi zwalczyć objawy
U mnie z kolei sprawdza sie od jakiegoś miesiąca serum do chorej skóry Essenz, który zawiera wyciąg konopii. Len chyba gdzieś tez tam jest, ale już tak nie pamietam. W kazdym razie bardzo ładnie łagodzi podraznienia, nawilża skórę.