Mój synek ma rok i lewą nóżkę jak chodzi stawia jak kaczuszka (do środka) jak myślicie czy powinnam juz iść z nim do odtopedy czy jeszcze poczekać - i może samo się poprawi????
A co na to pediatra? Pewnie i tak potrzebujesz skierowania, zeby isc do ortopedy. Dziecko mojego brata miało podobny problem, nawet mała sie czasem przewracała ale nie byli u specjalisty. Teraz jest lepiej.
Najlepiej zacząć jak najwcześniej wizyty u ortopedy. Być może potrzebna będzie rehabilitacja. A im szybciej zaczniesz, tym szybciej zobaczycie efekty Jak już będziesz miała skierowanie do ortopedy, to polecam Ci skorzystanie z portalu Twój NZOZ - to baza najlepszych lekarzy. Możesz wyszukać tego, który przyjmuje najbliżej Ciebie. I w dodatku rejestracja jest przez internet, więc nie musisz ciągać małego i stać w kilometrowych kolejkach Trzymam kciuki!
Byłam u ortopedy. lakarz powiedział że moja córcia ma wadę nóżek (kaści są luzno łączone - czy coś takiego) ale jak będzie starsza to sama powinna to korygować, jak juz nóżki będą silniejsze, jak to się nie zmieni do 4 raku życia, to bedziemy myslec o rehabilitacji. Teraz chodzi jak mała kaczuszka
Może warto poćwiczyć trochę w domu? Wysiłek na pewno nie zaszkodzi, a może przyniesie jakieś rezultaty W internecie jest pełno zestawów ćwiczeń korekcyjnych, np.memoinfo. Życzę powodzenia i zdrówka
Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 07-04-15 o 10:10
Oczywiście powinna pójść Pani do ortopedy dziecięcego - nie ma na co czekać. Namiary na dobrego ortopedę znajdzie Pani pod tym adresem - poradniahaluksy.pl. Warto pamiętać, iż stopa dziecięca nie jest zmniejszoną wersją stopy dorosłej, różni się od niej budową oraz ciągłym rozwojem. Również schorzenia i deformacje występujące w stopie dziecięcej są inne od występujących u dorosłych pacjentów. Dlatego w u dzieci najlepiej zapobiegać podobnym problemom jak najwcześniej.
Pozdrawiam,
Dr. Olczak
Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 07-04-15 o 10:09
Kiedy do ortopedy? Jak najszybciej. Warto też sprawdzić czy jest wszystko ok umawiając się na wizytę u rehabilitanta dziecięcego. Polecam gabinet BEST CARE. Pani Paulina ma podejście do dzieci - to jest bardzo ważne szczególnie przy rehabilitacji bardzo małych dzieci.