Ważne jest to żeby nie myć włosów w gorącej wodzie, ale letniej i nie pocierać za bardzo skóry głowy. Ja dbam o włosy czesząc je delikatnie, kupiłam też dobrą odżywkę i suplement z bambusem (bambus bardzo dobrze działa na wzmocnienie włosów). Dodam, że z natury mam cienkie włosy, więc muszę o niej mocno dbać
Ja też polecam olejowanie włosów. Najlepiej jest je wykonać oolejem kokosowym bo nawilża i regeneruje. Ja stosuję ten ekologiczny bo nie podrażnia i nie zawiera toksyn.
Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 18-11-14 o 15:47
Wyciąg z nasturcji ma zbawienny wpływ na strukturę naszego włosa. Wyciag ten przede wszystkim odświerza nasze włosy nadając im zdrowego i pięknego wyglądu oraz sprawia iż lepiej się układają i są bardziej lśniące.
Wyciąg z nasturcji musimy zaparzyc tak samo jak “sypaną kawę” czyli nie gotujemy ziół, ale zalewamy je gorącą wodą. Czyli: mniej więcej garśc liści nasturcji zalewamy pół litrem goracej wody i zostawiamy do momentu zaparzenia się. Gdy nasz wyciąg ostygnie, musimy go przecedzic przez sitko.
Taki wyciąg stosujemy jako płukanke do włosów, nasze wlosy dzięki temu stają się sztywniejsze i lepiej się układają. Dobrym tez rozwi-ązaniem jest przelanie wyciągu do pojemnika z atomizerem i skraplanie włosów. Polecam.
Ja zawsze podczas takiej kiepskiej pogody która panuje w zimę stosuje odżywki do włosów , maseczki albo serum :-) w zależności od potrzeb i co akurat mam w domu. Poza tym stosuje zestawy witaminowe które wzmacniają moje włosy
Najlepszą regeneracją włosów, zwłaszcza zimą jest olejowanie włosów - regeneruje je , nawilża i zabezpiecza przez mrozem i wiatrem. Raz na jakiś czas nakładasz olej kokosowy na poszczególne pasma, zostawiasz na parę godzin a potem normalnie myjesz włosy. Nałóz tylko jakiś czepek i ręcznik, ja nakładam czapkę
Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 30-01-15 o 14:39