Włosy NISKOPOROWATE. Jak pielęgnować sztywne włosy?
W profesjonalnych salonach fryzjerskich włosy dzieli się niskoporowate i wysokoporowate. Te pierwsze charakteryzują się mocnym przyleganiem łusek włosa. Dlatego trudno się je upina, kręci i farbuje. Włosy niskoporowate trudno wysuszyć, a kiedy są długie mogą schnąć nawet pół dnia.
To ja właśnie mam takie włosy- trudne do ułożenia, farbowania i wysuszenia. Ich kondycja znacząco się poprawiła, odkąd zaczęłam używać szamponu z Różą z Jerycha Timotei.
Ja też mam takie włosy. Zawsze miałam problem z ich kręceniem - prostowały się pół godziny po zdjęciu papilotów. Ale 2 miesiące temu zrobiłam trwałą. Fryzjerka mi odradzała - doszło do tego, że to ja musiałam ją namawiać :P
No i miałam trwałą - dosłownie miałam - bo utrzymała się w dobrej formie przed 2 tygodnie, a potem to już tylko zostały pogniecione pasma...
Ale i tak polecam :P Szykuję się do drugiego podejścia
Zazdroszczę takich niskoporowatych włosów. Piękną taflę można z nich wyczarować jak się odpowiednio zadba. No i odpada problem z puszeniem się, układaniem.
Witam, zastanawiam się nad zakupem kosmetykow do wlosow niskoporowatych. Moja koleżanka powiedziała mi,że warto dobrac specjalną pielęgnacje. Co sądzicie o tym 4szpaki.pl ? Chętnie poznam Wasze opinie.
Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 16-10-19 o 19:32