Ja używam laktatora elektrycznego canpol easystart. Ma dopasowaną, fajnie masującą nakładkę odciągającą, dzięki czemu odciąganie pokarmu nie sprawia bólu. Do tego trzystopniową regulację siły ssania, co odpowiada naturalnemu rytmowi ssania dziecka. Szybko i bezboleśnie odciągniesz nim pokarm. Można przestawić go też na tryb ręczny, ale ja osobiście zdecydowanie wole automat :P
Ja używałam laktatora elektrycznego Lovi. Początkowo byłam zadowolona, ale później jak zobaczyłam, że więcej mleka ściągam ręcznie, to zmieniłam zdanie. Niestety nie był wstanie ściągać zatorów.
Ja dość długo korzystałam z laktatora ręcznego Lakta Mila i sprawdzał się dość dobrze. Jesli jeszcze poszukujesz laktatora, to na pewno mogę ten model polecić.
ja nie, bo w wciąży byłam dawno i nie były one jeszcze w takiej szerokiej dostępności przede wszytskim cenowej , radziłam sobie "ręcznie", a ze mleka miałam dużo, nie było z tym problemu...moze trwało trochę dłuzej niż laktatorem ale ...
laktator reczny ale trzeba sie nameczyc. w szpitalu mialam lakatator elektryczny mendela - swietny byl. przy nawale mleka idealny, ale jest dosc drogi i po wyjsciu niestety nie kupilam go. ale elektryczne sa lepsze, szybciej i wiecej wyciagaja.
u mnie laktator nie był potrzebny. Wejdź na pinknomore.pl/blog/artykuly/nasze-sprawdzone-gadzety-ktore-wspieraja-naturalne-karmienie i wypróbuj najpierw inne (tańsze) metody wspierania karmienia piersią. Może i w twoim przypadku laktator okaże się zbędny trzymam kciuki!
Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 20-03-19 o 14:03
Dziewczyny laktator naprawdę się przydaje, szczególnie jeśli to twoje pierwsze dziecko. Sama musiałam stymulować swoją laktację i pobudzać ją wspomnianym urządzeniem i lactosanem do picia. Nie byłam jedną z matek, które pokarmu mają pod dostatkiem. Urodziłam przez cesarskie cięcie i pierwsze dni byłam bardzo zestresowana.
Wybrałaś dobrego sprzymierzeńca, lactosan jest skuteczny i naprawdę pomaga zwiększyć laktację. Sama go piję i wiem, jak bardzo zmienił ilość produkowanego przez mój organizm mleka.
Witam,co sadzicie o stosowaniu laktatorow? Mam zamiar niedlugo wrocic do pracy i nie chcialabym przerywac karmienia naturalnego. Co sądzicie,aby karmic dalej mlekiem naturalnym tylkoz po moca butelki? Mysle,ze to lepsze niz mleko modyfikowane. Co sądzicie?
Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 22-11-19 o 07:21