Domowe kosmetyki tworzone w oparciu o składniki, które znajdziemy w każdym domu, mają niekiedy lepsze działanie niż te kupione w sklepie. Jakie są Wasze przepisy na domowe kosmetyki do włosów? My zachęcamy do przetestowanie maseczek regenerujących włosy po lecie! http://www.poradnikzdrowie.pl/uroda/...isy_42355.html
Przetestowałam ten przepis i powiem Wam, że jestem naprawdę zadowolona Przeważnie sceptycznie podchodzę do "naturalnych" kosmetyków, ale ten jest naprawdę super PRZEPIS. W miseczce rozgnieć widelcem jednego, dojrzałego banana. Dodaj do niego 3 łyżeczki maślanki naturalnej, pół łyżeczki olejku kokosowego i dokładnie wymieszaj. Następnie maseczkę nanieś na włosy na co najmniej pół godziny. Spłucz włosy i umyj głowę szamponem przeznaczonym do włosów suchych.
Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 05-12-14 o 14:48
Najlepsza odżywka do włosów na świecie to olej kokosowy stosuję go jako maseczkę do włosów raz w tygodniu i po miesiącu moje włosy są pięknę, lśniące i szybciej rosną, polecam ten organiczny
Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 27-04-15 o 13:59
Najprościej to olejować olejem arganowym, nie ma tu żadnej filozofii trudniej jest z rycynowym, bo jego trzeba pomieszać z czymś, sam może przesuszyć włosy przy dłuższym używaniu robię też peelingi z kawy