Witam,jestem mama 4latka ktory uczeszcza do przeczkola niestety odstaje od grupy.Niechce uczeszczac w zajeciach ucieka kiedy pani go wola do wspolnej zabawy potrafi kopnac pania lub wyzwac. Jezeli chodzi o material on wszystko
[QUOTE=Nie zarejestrowany;157942]Witam,jestem mama 4latka ktory uczeszcza do przeczkola niestety odstaje od grupy.Niechce uczeszczac w zajeciach ucieka kiedy pani go wola do wspolnej zabawy potrafi kopnac pania lub wyzwac. Jezeli chodzi o material on wszystko wie. W domu jezeli zaczyna sie buntowac,wyzywac stawiam go do konta i daje mu kare. Juz nie mam sil ciagle mowia mi w przeczkolu ze znowu znowu byl agresywny i nie wykonywal polecen. Bardzo prosze o pomoc.
Kary i nagrody to najgorszy sposób i początek późniejszych dużo poważniejszych problemów.
Dziecku należy zmienić dietę, ograniczyć cukier i inne węglowodany takie jak mąka i ziemniaki a zwiększyć spożycie łatwo przyswajalnego
białka. Do picia najlepsza będzie woda lecznicza szczawa z dużą zawartością litu.
Do zabawy należy dziecku dawać stare zużyte sprzęty elektrotechniczne, które łatwo rozłozyć na poszczególne elementy np stare komputery bez przewodu z wtyczką.
Nie należy dziecka przymuszać do porządku i ciągle mu zwracać uwagę. Z biegiem czasu chłopak wciągnie się do świata techniki i tu będzie się czuł i realizował najlepiej.
Przede wszystkim to trzeba umiec nauczyc dziecko jako rodzic. Jeżeli rodzice nie wbija mu do glowy, ze trzeba umiec sie zachować to nikt mu tego nei przetlumaczy bo mlody bedzie widzial biernosc rodzicow.