Polecam nawilżanie powietrza. Suche i ciepłe powietrze w pomieszczeniach nasila kaszel, sprawia, że staje się on wyjątkowo męczący. Dlatego staraj się nawilżać powietrze w mieszkaniu. Można kupić gotowe urządzenie nawilżające, ale laryngolodzy uważają, że podobna role może doskonale pełnić akwarium o powierzchni kartki A4.
Jednak jeśli to nie pomaga to widocznie trzeba będzie się wybrać do pulmonologa.
Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 16-09-19 o 22:48
Minionej zimy odkryłam tabletki na gardło sambucol, które nie tylko pomogły szybko pozbyć się bólu gardła, ale bardzo mocno łagodziły kaszel, szczególnie ten suchy pod koniec przeziębienia, którego ja nie cierpię...
To samo miałem powiedzieć, że fajnie te kapsułki łagodzą ból gardła, a do tego kaszel. też nie znoszę tego suchego kaszlu, bo on zwyczajnie męczy, więc fajnie, że są takie kapsułki, które na to pomagają.
Przetestowane na sobie to tabletki do ssania Cevitt. Taka forma, a nie mnp. syrop daje najlepszy efekt. No i oczywiście skład z kwasem hialuronowym, cynkiem i witaminą C, które dobrze zabezpieczają gardło i szybko sobie radzą z paskudnymi dolegliwościami. Kaszel i ból gardła dosyć szybko się kończa.
U mnie kaszel i katar to zazwyczaj pierwsze objawy przeziębienia. Staram się walczyć z nim biorąc Pelafen. To mój sprawdzony lek na pierwsze objawy przeziębienia. Do tego wiadomo jakieś domowe sposoby typu herbata z cytryną i miodem.
Tabletki do ssania Cevitt Gardło stosuję zawsze na ból gardła i na chrypkę. Bardzo szybko i skutecznie radzą sobie z problemem. Warto mieć je zawsze w apteczce, można kupić bez recepty.