+ Odpowiedz na ten temat
Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 79 z 79
  1. #71
    Nie zarejestrowany
    Guest
    Chciałabym zbadać sobie swoja tarczycę Czy możecie doradzić gdzie we Wrocławiu mozna zapisać się na usg tarczycy?

  2. #72
    WTAJEMNICZONY FORUMOWICZ - MOŻE POMÓC Avatar telika
    Dołączył
    May 2017
    Mieszka w
    Warszawa
    Postów
    190
    Najlepiej jest wybrać się prywatnie. Badanie nie jest drogie, poza tym prywatnie nie będziesz długo musiała czekać na wizytę ( na fundusz trzeba czekać po kilka miesięcy, a i skierowanie trudno jest dostać bo lekarze rodzinni wyjątkowo niechętnie je wystawiają)

    Bardzo dobry sprzęt mają w centrum medycznym Proclinic
    proclinic.pl/oferta/usg-tarczycy
    Robiłam tam usg dwa razy.
    Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 29-03-18 o 20:52

  3. #73
    Nie zarejestrowany
    Guest

    diagnostyka

    Jeżeli chcecie przebadać swoją tarczyce lub podjąć leczenie to polecam wam się zgłosić do seneko-med.pl Krakowie. Zajmują się diagnostyką i leczeniem chorób tarczycy. Pracują tam profesjonaliści, którym można zaufać.
    Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 09-11-17 o 21:54

  4. #74
    sandor
    Guest
    Ja USG tarczycy odbyłem w centrum medycznym Endomed w Wrocławiu. Na szczęście u mnie wszystko jest w porządku. Jeżeli jesteście Wrocławia lub okolicy to polecam wam ich. Mają szeroką ofertę dotyczącą badań USG.

  5. #75
    CHYBA BĘDĘ NA TYM FORUM
    Dołączył
    Sep 2017
    Mieszka w
    Warszawa
    Postów
    26
    Nie lekceważ sprawy tarczycy tym bardziej w tak młodym wieku. Bardzo ważne jest aby zdiagnozować czy masz nadczynność czy niedoczynność . Bo to wtedy determinuje leczenie. Można z tym żyć bez zabiegu ale jak się to dobrze leczy. Ale czy za lata będziesz musiała poddać się operacji to zależy od reakcji twojego organizmu. Nie wiem skąd jesteś ale polecam ci dobrego endokrynologa dr hab. n. med. Ewa Barg : gdzieskierowac24.pl/lekarz/ewa-barg-endokrynolog-wroclaw?specjalizacja=endokrynolog
    Życzę powodzenia
    Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 29-03-18 o 20:51

  6. #76
    TEN PIERWSZY RAZ NA FORUM
    Dołączył
    Apr 2018
    Mieszka w
    Kielce
    Postów
    1
    Witam. Czy mam są jakieś problemy z tarczyca?

    Ferrytyna 211,55 ng/ml 21,81-274,66 N
    TSH 1,032 µIU/ml 0,350-4,940 N
    FT3 2,82 pg/ml 1,71-3,71 N
    FT4 1,19 ng/dl 0,70-1,48 N
    anty-TPO 0,00 IU/ml 0,00-5,61 N
    anty-TG 2,36 IU/ml 0,00-4,11 N
    Prolaktyna 6,36 ng/ml 2,58-18,12

  7. #77
    TEN PIERWSZY RAZ NA FORUM
    Dołączył
    Apr 2018
    Mieszka w
    Wrocław
    Postów
    1

    a ja mam znowu inny problem

    a ja mam znowu inny problem, a mianowicie...
    od dłuższego czasu jestem ciągle zmęczona, mimo tego, że dużo jem to chudnę, mam nieregularne miesiączki, bardzo przesuszoną skórę i co jakiś czas odczuwam drganie mięśni, ich drętwienie. Czy to może być chora tarczyca?

  8. #78
    CHYBA BĘDĘ NA TYM FORUM Avatar Sieć Diagnostyka
    Dołączył
    Mar 2016
    Mieszka w
    Kraków
    Postów
    26
    Podstawowym badaniem laboratoryjnym, które ocenia kondycję tarczycy, jest pomiar stężenia TSH. To hormon wydzielany przez przysadkę, który kontroluje funkcję tarczycy. Może być ono uzupełnione o badanie samych hormonów tarczycy tj. fT3 i fT4 oraz specyficzne autoprzeciwciała (anty-TPO, anty-TSH-R (TRAb), anty-TG).

  9. #79
    lalciapalcia
    Guest
    U mnie w badnaiach wyszly problemy z tarczyca wiec lekarz skierowal mnie na pelen pakiet badan i taki sobie zrobilam by miec pelny obraz sytuacji. Kazdy powinien takie zrobic by miec pewnosc ze tarczyca dziala jak nalezy
    Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 07-06-19 o 20:26

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Możesz zakładać nowe tematy
  • Możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
  • BB Code jest aktywny(e)
  • Emotikonyaktywny(e)
  • [IMG] kod jest aktywny(e)
  • [VIDEO] code is aktywny(e)
  • HTML kod jest wyłączony