Sam na alergię od dziecka na trawy zboża jak się wszystko zacznie pylić to chodzę z katarem i czerwonymi oczami ale dobry alergolog postawił mnie na nogi mogę zapomnieć o alergii dzięki lekom jakie mi przypisał. Świetnych specjalistów znajdziesz tutaj ranking.abczdrowie.pl/s/Alergolog Polecam
Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 16-05-18 o 22:14
Biorę różne leki odczulające, przez kilka lat dostawłam jakieś leki, od których spałam całymi dniami, ledwo się na nogach trzymałam. Jak ktoś z Was szuka dobrego alergologa w Legionowie, ewentualnie w Ząbkach, to mogę Wam polecić doktora Tomasza Matuszewskiego. To bardzo dobry alergolog, w końcu wyprowadził mnie na prostą.
Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 23-05-18 o 21:55
Przy odczulaniu najważniejsza jest odpowiednio dobrana dieta. Mi dietetyczka zaproponowała zrobienie testów na to by sprawdzić czy nie jestem uczulona na gluten czy białko by wykluczyć nietolerancję pokarmową i tym samym sprawdzić przy okazji czy nie jestem uczulona na coś jeszcze... Czy ktoś z Was wykonywał takie testy? Sporo informacji jakie testy zrobić oraz adresy laboratoriów znalazłam na eurolinefood.pl/euroline-food-sklady-testow/. Korzystaliście z pakietów tej firmy? Wybrać wersję podstawową czy rozszerzoną?
Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 26-06-18 o 20:55
A co sądzicie o biorezonansie?
Jestem alergiczką, choruję w zasadzie od dzieciństwa, ale w ostatnim czasie choroba bardzo się nasiliła, momentami nie daję rady. Mam alergie wziewne i pokarmowe, muszę uważać na każdym kroku.
Próbowałam już chyba wszystkiego, od tradycyjnej medycyny na metodach domowych - nic nie pomaga. Nie mogę mieć w domu zwierzaka, nie mogę mieć dywanu, nie mogę wielu rzeczy jeść. Szlag mnie czasami trafia, rodzina cierpi razem ze mną.
Koleżanki z pracy radzą, aby zdecydowała się na biorezonans, podobno super metoda, ale ja wolę pięć razy zapytać, tym bardziej, że rozważam usługę pełnopłatną (prawdę powiedziawszy nie wiem nawet, czy ktoś robi w ramach bezpłatnej opieki medycznej, a jeśli tak, jakie będą terminy...)
Polecono mi Biorezonans Economica Wilanów. Wstępnie jestem zdecydowana, ale chciałabym poznać Wasze opinie. Co w ogóle o tym sądzicie? Ja słyszałam wiele pozytywów, mam nadzieję, że w moim przypadku ta metoda zadziała i alergia odejdzie w niepamięć...
Ostatnio edytowane przez Redakcja ; 17-12-18 o 18:25
Niestety, ale alergii często nie da się wyleczyć. Ale za to można przeciwdziałać objawom. mój synek ma alergię, która objawia się pojawianiem się na skórze suche plamy. No i po prostu mały musi unikać alergenów — pierza i starego kurzu. A objawy łagodzone są dzięki świetnej linii emolientów atoperal
Polecam badania przeciwciał we krwi, które w przeciwieństwie do punktowych testów skórnych mają kilka zalet:
- charakteryzuję się większą czułością, czyli prawdopodobieństwo wykrycia alergii jest większe
- nie wymagają odstawienia leków przeciwhistaminowych, które uśmierzają objawy alergii
- można zlecić je nawet u dzieci poniżej 6 m.ż., które nie wysiedzą spokojnie przez dłuższy czas
- można wykonać je przy zmianach skórnych.